Nieuwsbrief maart 2021

  1. Voorbij 1 april
  2. Supermarkt Plus
  3. De heldenketting, Zuidelijk Toneel
  4. Human of Tilburg
  5. Verhaal deelnemer workshop
  6. Deze ets gratis voor u
  7. Doneren
  8. Aankoop kunstwerk en de Stichting steunen  tegelijkertijd
  9. Vrijwilliger

Voorbij 1 april

Niet voor de grappen slaan we 1 april over, maar voor het Event “Brein & Muziek” wel. Aangezien de verwachting is dat er een 3e Coronagolf aankomt in de vorm van de Britse variant kan en mag het niet doorgaan. Ook het vaccineren zal dan niet ten einde zijn. Het idee om het te verplaatsen naar het najaar is nog een punt van discussie. Zelfs dan kunnen we een risico lopen dat het niet door kan gaan en we het voor de 3e keer moeten verplaatsen. Dat geeft ook geen prettig gevoel bij het publiek. Mocht de vaccinatie 

“Theresia” RVS, 2009


wel klaar zijn, dan lopen we de kans dat er teveel evenementen zich gaan presenteren en ik niet graag in de verdrukking wil staan. Het lijkt misschien het beste en het meest veilige om het in het voorjaar 2022 te plannen, dan is er ook meer zekerheid. Daarvoor in de plaats zou ik kunnen proberen dit jaar een sculpturenfietsroute in Tilburg te organiseren zodat we dit jaar toch nog naar iets uit kunnen kijken. Een route die op eigen gelegenheid gefietst kan worden naar sculptuurhoogtepunten in Tilburg, ondersteund door uitgebreide informatie over het werk van de betreffende kunstenaar en uiteraard over het beeld. Deze informatie in de vorm van een boekje zou dan tegen een gering bedrag kunnen worden aangeschaft en die opbrengst gaat ook naar het doel van de stichting. In deze route zitten ook enkele rustpunten voor versnapering en koffie die bij een medewerkend horecabedrijf genuttigd kan worden. Ik houd u op de hoogte welk pad we gaan kiezen.


Supermarkt Plus

Eind vorig jaar kreeg ik van lokale supermarktondernemer Ronald IJselstein van supermarkt Plus aan de Besterdring de vraag binnen of het voor de stichting Parki interessant zou zijn om het statiegeld dat gedoneerd wordt door de klanten van de zaak voor de stichting te verzamelen? Nu dat was voor mij natuurlijk geen punt en ik heb daarom ook meteen wat pr-materiaal overhandigd. Ronald ken ik van de sportschool waar ik dagelijks sport om m’n lijf zo optimaal mogelijk te houden en Parkinson te vertragen. Inmiddels is de tussenstand van het opgehaalde statiegeld bekend en is in een korte periode toch al 92 euro binnengehaald, wat absoluut niet slecht is en de opbrengsten gaan nog gewoon door. In verband met deze mooie tussenstand even een fotomomentje samen met Ronald. Dit initiatief bracht mij op het idee om ook bij andere supermarkten een aanvraag in te gaan dienen. Totaal zou dat ook weer veel kunnen opleveren voor het doel van de stichting.


De heldenketting, Zuidelijk Toneel

Enige tijd geleden kreeg ik een telefoontje van Pien Rutten van het Zuidelijk Toneel. Het Zuidelijk Toneel is met een kunstproject bezig rondom de helden in diverse steden in het zuiden van het land, zo ook in Tilburg. Ze waren op zoek naar een vijftigtal personen die op een eigen manier iets bijdragen aan de stad of iets goeds en moois doen voor een bepaalde groep in de stad. Ik werd voorgedragen door pastoor Theodoor van den Boom die zelf ook voorgedragen was. De vraag van Pien was of ik medewerking zou willen verlenen aan dit project. Natuurlijk was ik verrast en een beetje van mijn à propos. Hierdoor reageerde ik in eerste instantie “ik hoef geen held te zijn, ik wil vooral graag veel aandacht voor de stichting”. Maar natuurlijk is het ook leuk om erkenning te krijgen voor wat je doet en het is ook goede PR voor de stichting. Het project van het Zuidelijk Toneel houdt in dat een plaatselijke jonge kunstenaar een werkstuk maakt over de genomineerde helden.

Collega kunstenaar Attila, voor de “Heldenketting”


Voor Tilburg is dat de jonge kunstenaar Atilla Yuksel. Bekend van zijn positieve uitingen in de stad “het komt goed”. Atilla is inmiddels bij mij op de koffie geweest en we hebben een fascinerend gesprek gehad. Hij deed mij denken aan mijn eigen beginperiode toen ik ook 30 jaar was en aan het begin van mijn carrière stond. Aan het einde van ons gesprek moest ook ik iemand voordragen voor de heldenketting. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, voor mij was het klip en klaar; Ella Buijze en Gief van Schijndel, initiatiefnemers van het opleidinginstituut Prins Heerlijk. Op 1 maart bestaat Prins Heerlijk precies 12,5 jaar en wat zij in die tijd voor elkaar hebben gekregen, daar neem ik mijn petje voor af. 

Atilla, is bij dit schrijven van dit stukje tekst, fanatiek aan de slag om medio maart de werken te kunnen exposeren in de schouwburg. Ik zie er naar uit. Meer zien van Atilla, kijk op; https://www.instagram.com/atillasart/


Humans of Tilburg

Een tweede verrassend telefoongesprek heb ik gehad met Merel van Dooren.  Zij is fotograaf in Tilburg en bezig met een project “Humans of Tilburg”, het fotograferen (portretteren) van Tilburgers met daaraan vast een verhaal achter die persoon. Mijn naam was ook bij haar gevallen en ook zij wilde graag in contact komen met mij om me te portretteren en mijn ….. verhaal aan te horen. Hieronder haar foto’s en haar verhaal. 

‘’In 2014 kreeg Twan te horen dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Als kunstenaar was hij vanaf dat moment constant bezig met het kijken naar wat er nog allemaal mogelijk is ondanks deze ziekte. Uiteindelijk heeft hij op 20 december 2019 de Stichting Parki opgezet. Deze stichting zorgt ervoor dat er via kunst en cultuur geld in wordt ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Momenteel ben hij druk bezig om meer naamsbekendheid te krijgen in Tilburg. 

In 2015 is Twan begonnen met het maken van een groot grasveld van natuur keramiek. Het grasveld is totaal 5.3 x 5.3 meter. Dat staat symbool voor de 5.3 miljoen mensen met de ziekte van Parkinson op de wereld. Wist je dat mensen met de ziekte Parkinson niet graag op het gras lopen? Dat heeft te maken met hun gevoel van evenwicht. Het is voor hem fysiek helaas niet meer mogelijk om al die grasfiguren zelf te maken. Daarom geef hij een workshop waarin je een eigen grasfiguur kunt maken. Natuurlijk gaat de opbrengst ook weer naar de stichting! Twan vind het erg leuk om deze workshops te geven, vooral als hij merk dat iemand wat onzeker is over het maken van een grasfiguur. Onder zijn begeleiding help Twan zo iemand dan en ziet hij hoe trots iemand is als er uiteindelijk een eigen grasfiguur ontstaat. Er wordt van iedereen een foto gemaakt met zijn of haar grasfiguur en vraag ze om een klein verhaaltje te schrijven. De foto’s en teksten komen in een boek en zodra het boekwerk klaar is krijgen ze een exemplaar toegestuurd. Is het grasveld straks klaar dan moet het natuurlijk verkocht worden! En de opbrengst gaat uiteraard naar de stichting. 

De stichting is nu druk bezig met het organiseren van een grote Event-avond. Helaas hebben ze dit uit moeten stellen vanwege corona. Het is de bedoeling dat o.a. neuropsycholoog professor Erik Scherder op deze avond op zijn welbekende manier een presentatie komt geven. Er zal muziek zijn en een expositie van de reeds gecreëerde grasfiguren. De avond wordt in goede banen geleid door Frank van Pamelen. Ook hier gaan alle inkomsten vanuit de entreeprijzen en de eventuele verkoop van de geëxposeerde werken geheel naar de Stichting Parki. Deze avond vindt plaats in de Hilvaria Studio’s. Het is ook mogelijk om vriend te worden van de stichting. Dat kun je allemaal vinden op de website (www.stichtingparki.com). 

Twan; Het verbaast me dat ik de laatste tijd zoveel toffe mensen tegenkom. Ongelofelijk toffe mensen! Ik merk dat ik conditioneel wel langzaam achteruitga, maar dat houdt mij niet tegen. Er liggen ook alweer ideeën op de plank voor 2022. Ook mijn levenscollectie van de afgelopen 40 jaar werk gaat geheel naar de stichting. Natuurlijk kan ik mijn werk ook gewoon verkopen en daar vast goed aan verdienen. Maar wat heb ik daar aan? Geen donder! Het bedrag wat ik kan doneren aan wetenschappelijk onderzoek zegt mij meer dan mijn hele oeuvre bij elkaar.’’

Ook nieuwsgierig naar het werk van Merel, kijk op; https://www.merelvdoorenphotography.nl/
https://www.facebook.com/humansoftilburg/`


Verhaal deelnemer workshop


Wij hebben op school een projectweek en dan moet je kiezen uit drie goede doelen en ik zag dit project staan Parkinson Grasveld. Toen ik het las dacht ik al bij mijzelf ik wil meedoen aan dit project. Ik wilde dit project gaan doen omdat ik mensen zie met deze ziekte en dan heb ik heel erg medelijden. Want wij Nederlanders zien soms niet hoe erg dat zoiets wel kan zijn, alleen als je het zelf hebt. En ik wil dat er aandacht wordt gegeven aan deze mensen de mensen die een heel erge ziekte hebben en het niet eens verdienen om zo’n ziekte te krijgen. En dat we medicijnen kunnen maken dat deze ziektes stoppen. En dan heb ik het niet alleen over Parkinson maar ook over Duchenne en kinderkanker. Deze ziektes moeten de wereld uit en ik zag dit project staan. En ik dacht ik kan hiermee mensen beter maken want van al het geld dat ze hiermee hebben opgehaald worden er medicijnen gemaakt die er voor zorgen dat Parkinson genezen kan worden. En ik hoop dat zo iedereen zijn eigen steentje bij draagt en dat we met kleine stapjes alle ziektes kunnen genezen. Want ik ben nog niet zo heel erg oud. Ik ben namelijk 13 jaar en het zou toch onwijs vet zijn dat als ik volwassen ben deze ziektes weg zijn. Daarom wil ik heel graag mijn steentje bijdrage

Anne van Gool, december 2019 


Deze ets gratis voor u

Misschien was u het al van plan maar bent u er nog niet aan toegekomen, heeft u de tijd niet gehad om het te regelen of was u het vergeten…..het is nooit te laat om alsnog vriend te worden van de stichting. Voor minimaal 5,- euro per maand bent u al vriend van de stichting. Als u toezegt voor minimaal 5 jaar maandelijks dat bedrag te doneren, mag u jaarlijks dat bedrag van de belastingen aftrekken omdat de stichting een ANBI status heeft.

Keuze uit deze 3 werkjes

U kunt in het bezit komen van deze ets als u lid wordt van de Stichting Parki. U doneert 5 jaar lang, 5,- euro per maand (aftrekbaar van de belastingen) en u heeft recht op dit welkomstcadeau. Bovendien wordt er ieder jaar een gratis koffieconcert georganiseerd voor alle Parkivrienden als dank voor uw bijdrage. Hiermee steunt u de stichting met zijn doel en kunt u genieten van het werkje. Dus twee vliegen in een klap.

Dit kunt u rechtstreeks regelen door direct het online invulformulier in te vullen en te versturen. Wilt u meer informatie, ga dan naar de website pagina.

——————–

Doneren

Uiteraard zijn we blij met iedere donatie van welk bedrag dan ook. Het volledig gedoneerde bedrag gaat naar de doelstelling van de stichting, nl; wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson financieel te ondersteunen. Niets blijft aan de strijkstok hangen.
——————–

Aankoop kunstwerk en de Stichting steunen  tegelijkertijd

Ook is het mogelijk een kunstwerk van mij Twan Hendriks aan te schaffen via de webshop van de stichting. Daarmee komt het door u betaalde bedrag bedrag ten goede aan het goede doel van de stichting en heeft u daarbij een mooi aandenken en kunt u genieten van uw keuze uit de kunstcollectie.

Dit kunt u rechtstreeks regelen door direct het online invulformulier in te vullen en te versturen. Wilt u meer informatie, ga dan naar de website pagina.


Vrijwilliger gezocht voor social media

De stichting zoekt een enthousiaste vrijwilliger voor het regelen en bijhouden van sociale media. Dit houdt in;

Een of twee keer per maand (ligt aan de mogelijke acties) plaatsen van nieuwe berichten, zoals artikelen uit de nieuwsbrieven. De nieuwsbrieven worden 4 keer per jaar uitgegeven per mail. Van die nieuwsbrieven zou per artikel achtereenvolgens geplaatst kunnen worden op Facebook en Instagram. Ook het plaatsen van PR campagnes en regelen van donaties horen hierbij. Dit alles in overleg met Twan Hendriks.

Heeft u ruime ervaring en bent u gemotiveerd om ons doel samen te verwezenlijken dan kunt u reageren via info@stichtingparki.comIk hoop u met deze nieuwsbrief weer op de hoogte hebt gebracht. Mochten er tussendoor veranderingen plaatsvinden dan breng ik u snel weer op de hoogte.

Tot een volgende nieuwsbrief.
Groeten, Twan

Eén antwoord op “Nieuwsbrief maart 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *