Nieuwsbrief December 2020

 1. Kunstcollectie overgedragen.
 2. Vroeg werk dat een diepere betekenis krijgt.
 3. Event 1 april misschien mogelijk.
 4. Corona veilige workshop voor het doel.
 5. Deelnemer workshop aan het woord.
 6. Vriend worden van Parki.
 7. Vrijwilliger gezocht voor social media.
 8. Tot slot

Kunstcollectie overgedragen

Ik heb besloten de opbrengsten van mijn werk volledig te doneren aan de stichting. Mijn situatie is nu eenmaal luxe genoeg dat ik financieel niet geheel afhankelijk meer ben van mijn werk als kunstenaar. Dat wil niet zeggen dat ik stil zit, in tegendeel. Zolang mijn Parkinson nog beheersbaar is en ik in staat ben nog nieuw werk te maken zal ik dat doen en komt ook dat werk in de winkel van de stichting.

Om de collectie beter tot haar recht te doen komen, en de afwerking van bestellingen en betalingen te stroomlijnen, is gekozen voor een platform om dit beter te ondersteunen.

De nieuwe site is bereikbaar op www.stichtingparki.com. Kijk met name even naar het nieuwe winkelgedeelte (stichtingparki.com/winkel), waar mijn volledige collectie getoond wordt en u van harte wordt uitgenodigd een bestelling te plaatsen. Ideaal als cadeau voor de feestdagen waarmee u meteen het goede doel ondersteunt.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, reacties kunt u via de website sturen, of direct via info@stichtingparki.com


Vroeg werk dat een diepere betekenis krijgt

Een werk dat ik gemaakt heb in 1985, een ets in drie delen, het beeld ervan in 2008 en twee eerste grasfiguren die ik in 2002 heb gecreëerd hangen en staan bij mij op mijn slaapkamer boven en op de ladenkasten.

De grasfiguren zijn intussen wel bekend in de vorm van het project “ParkinsonGrasveld”. Maar het werk “overbrugging” dat indertijd is ontstaan naar aanleiding van de viaducten die je onderweg op de snelwegen tegenkomt of beter gezegd waar je onderdoor gaat en dat ook meteen de titel “overbrugging” meekreeg heeft voor mij ineens een andere dimensie gekregen. Iedere keer als ik het werk zie denk ik aan de weg die ik, en ieder van ons, moet  gaan. Of je nu van links naar rechts gaat of andersom, je kan niet anders dan dat je over het midden moet. Een middenstuk dat met beslissingen wordt overbrugd. Een weg gevuld met dreigingen, voldoeningen, angsten en overwinningen. Een weg die uiteindelijk wordt overbrugt naar het rustgevende pad dat je dacht te hebben verlaten.

Hoe je het ook wendt of keert ‘Je komt en je gaat een keer’ en daar tussenin is er veel gedoe. Uiteindelijk kom je er achter dat het einde helemaal niet zo erg is, maar voor die overbrugging die je aan het afleggen ben, zou er alleen maar voldoening moeten zijn. En zoals ik het nu voor mezelf zie is mijn overbrugging vol met voldoening.


Event 1 april misschien mogelijk

Corona heeft inmiddels sociaal-maatschappelijk al heel wat schaade aangericht. Ook de stichting heeft ermee te maken. In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat we het Event “Brein & Muziek” hebben verplaatst naar 1 april 2021. We hopen dat die datum door kan gaan maar dat heeft alles te maken met een vaccin. Het zal kantje boord worden maar we houden u op de hoogte.

Daarnaast zijn we blij dat de reeds verkochte en betaalde toegangskaartjes zijn blijven staan. Een teken van erkenning van onze doelstelling. Dank daarvoor.

Als alternatief zit ik te denken om een online veiling te organiseren. Ik heb inmiddels contact gelegd met collega’s uit de grafiekwereld om mijn alternatief voor te leggen. Dit wordt alleen georganiseerd als het Event weer opgeschoven moet worden.


Coronaveilige workshop voor het doel

Ook de workshop heeft door Corona een deuk gekregen in de vaart van aanmeldingen. Het is ook niet onlogisch, ook ik moet mij aan de regels houden en kon hierdoor een tijd lang geen workshops geven. Inmiddels mag ik maximaal 3 personen ontvangen en dat is precies het minimum aantal voor het doorgaan van de workshops.

De workshops zijn absoluut veilig t.a.v. het virus door o.a.

 • Men zit meer dan 2 meter van elkaar.
 • Een goed functionerend afzuigsysteem in de keramiekruimte.
 • Het dragen van mondkapjes.
 • De uitgebreide lunch, verzorgd door Prins Heerlijk, worden een voor een door de deelnemers zelf gehaald uit de voorruimten en genuttigd op de plaats waar ze werken dus ook meer dan 2 meter afstand.
 • Ieder krijgt zijn eigen gereedschap
 • Ook het fotograferen, portret met het resultaat, wordt met voldoende afstand gedaan.

U ziet, het is volkomen veilig mits u zich maar aan deze regels houdt.

En wat is er nu mooier dan;

 • De Corona isolatie-sleur te kunnen doorbreken.
 • Een volle dag creatief bezig te zijn met klei.
 • Een mooi grasfiguur te creëren voor het ParkinsonGrasveld
 • en tegelijkertijd een goed doel te steunen.

Ik zou zeggen dat het een mooie combi is om u aan te melden voor die workshop. Kijk op www.stichtingparki.com voor meer informatie of ga direct door naar het invulformulier https://stichtingparki.com/inschrijven-workshops/


Deelnemer workshop aan het woord

Mooi dat ik op ook een grasje (steentje) bij kan dragen aan de strijd tegen Parkinson

In de tachtiger jaren leerde ik Twan kennen: ambitieus en gedisciplineerd. Dankzij die discipline weet hij nu een zekere grip te houden op het verloop van zijn ziekte. Parki, zoals hij de ziekte noemt, ken ik via Twan. Tot dan toe had ik nauwelijks een idee wat de ziekte inhield. Met bewondering zie ik hoe Twan, ambitieus als hij is, zijn ziekte weet te ‘gebruiken’ als aanleiding voor dit kunstproject. Een Parkinsonpatient zie je niet zo gauw een grasveld oversteken. Gras geeft te weinig structuur om te belopen. Twan maakt er juist een thema van. Mooi dat ik op deze manier bij dit gezamenlijk kunstobject ook een grasje (steentje) kan bijdragen aan de strijd tegen Parkinson.

Ik heb meegedaan met dit project omdat ik me betrokken voel met Twan. Ik hoop dat met dit project de wetenschappers dichter bij het vinden van een middel komen om Parkinson te behandelen en zo mogelijk te voorkomen.

Annet van Dungen


Vriend worden van Parki

Misschien was u het al van plan maar bent u er nog niet aan toegekomen, heeft u de tijd niet gehad om het te regelen of was u het vergeten…..het is nooit te laat om alsnog vriend te worden van de stichting. Voor minimaal 5,- euro per maand bent u al vriend van de stichting. Als u toezegt voor minimaal 5 jaar maandelijks dat bedrag te doneren, mag u jaarlijks dat bedrag van de belastingen aftrekken omdat de stichting een ANBI status heeft.

Keuze uit deze 3 werkjes

Bovendien krijgt u dan van mij een kleine ets cadeau als welkom-geschenk en wordt er speciaal voor de vrienden van de stichting jaarlijks een koffieconcert georganiseerd. Al met al een goede deal om het goede doel van de stichting te ondersteunen.

Dit kunt u rechtstreeks regelen door direct het online invulformulier in te vullen en te versturen. Wilt u meer informatie, ga dan naar de website pagina.


Vrijwilliger gezocht voor social media

De stichting zoekt een enthousiaste vrijwilliger voor het regelen en bijhouden van sociale media. Dit houdt in;

Een of twee keer per maand (ligt aan de mogelijke acties) het plaatsen van nieuwe berichten, zoals artikelen uit de nieuwsbrieven. De nieuwsbrieven worden 4 keer per jaar uitgegeven per mail. Van die nieuwsbrieven zou per artikel achtereenvolgens geplaatst kunnen worden op Facebook en Instagram. Ook het plaatsen van PR campagnes en regelen van donaties horen hierbij. Dit alles in overleg met Twan Hendriks.

Heeft u ruime ervaring en bent u gemotiveerd om ons doel samen te verwezenlijken dan kunt u reageren via info@stichtingparki.com


Tot slot

Natuurlijk is het balen, de afgelopen tijd.
Natuurlijk missen we elk menselijk contact.
Het geeft wel te denken, dat wij zeker niet boven het natuurlijke staan.

Natuurlijk wens ik jullie allen een paar mooie dagen, ondanks alle regels. Ach …… het is maar een kerstmis / nieuwjaar van het hele leven. Dat op zich is natuurlijk eigenlijk al een cadeau.

Tot een volgende nieuwsbrief in het volgende jaar.

2021

Groeten, Twan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *