Parkinson Grasveld

Ieder grassprietje deint zijn eigen richting door aanzet van dezelfde wind. Zoals ieder Parkinsonpatiënt zijn eigen koers heeft en mee moet deinen met diezelfde wind. Een wind die leidt tot flexibiliteit, reflectie en positiviteit.

Wuivend gras, meebuigen en terugveren… 

Goede kunstwerken zijn intrigerend: ze roepen bij de passant vragen op, laten ruimte voor interpretatie en zorgen voor verbinding, brengen beschouwers bij elkaar omdat het kunstwerk symbool wordt voor een gemeenschappelijk gevoel. Soms krijgt het kunstwerk daardoor een monumentaal karakter, wordt het een bijzondere plek in de stad, onderdeel van het collectief geheugen.Het Parkinsongrasveld van Twan heeft alles in zich om zo’n betekenisvol kunstwerk te zijn. Wuivend gras, in chamotte-klei, kwetsbaar en krachtig tegelijk. Breekbaar maar onverzettelijk, veel graspollen vormen 

Deelnemers aan de workshop ParkinsonGrasveld creëren een Grasfiguur voor het grote ParkinsonGrasveld. De verkoop en de opbrengsten van de workshop komen geheel ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson………….Lees verder

__________________________________________________________________________________________________

De Workshops

De workshops vinden plaats in het gebouw “Goretti” van de stichting Ateliers Tilburg. Het adres is Wilhelminapark 53-54.

Onder begeleiding van initiatiefnemer en kunstenaar Twan Hendriks, maakt u van klei een eigen grasfiguur, waarop uw initialen wordt aangebracht. Alle grasfiguren samen vormen het kunstwerk “ParkinsonsGrasveld’ van 5,3 x 5,3 meter. Het ParkinsonGrasveld wordt te koop aangeboden en ook die opbrengst is voor het goede doel van de stichting. 

Samenvatting

 • Kosten van een workshop (halve dag) is € 75,-
  • Per workshop is een maximaal en minimaal aantal van 5 personen.
  • Van 13:00 tot 17:00/18:00 uur.
  • U doneert aan een goed doel
  • U beleeft een actieve en avontuurlijke dag. O.l.v. Twan Hendriks, maakt ieder 1 van de 300 grasfiguren, nodig voor een veld van 5.3×5.3 mtr.
  • U neemt een kijkje in de wereld van kunst en keramiek.
  • Er wordt een portretopname gemaakt met het resultaat voor het magazine en het boekwerk.
  • Als herinnering krijgt u het magazine van de middag als ook de beschermde schort die u draagt, ter bescherming van uw kleding.
  • Uw grasfiguur wordt gemerkt met uw initialen en uw naam wordt bij het uiteindelijke kunstwerk vermeld: eeuwige roem valt u ten deel

Data seizoen 2022-2023


Wilt u een volledige dag met maximaal 5 deelnemers door de week boeken, neem dan contact op info@stichtingparki.com

U kunt zich inschrijven voor één van de volgende data:

12 maart, zondag
19 maart, zondag
26 maart, zondag
2 april, zondag
9 april, zondag
16 april, zondag
21 april vrijdag, inmiddels vol
23 april, zondag
30 april, zondag inmiddels vol

7 mei, zondag
14 mei, zondag
21 mei, zondag
28 mei, zondag
4 juni, zondag
11 juni, zondag
18 juni, zondag
25 juni, zondag

2 juli, zondag
9 juli, zondag
16 juli, zondag
23 juli, zondag
30 juli, zondag

Natuurlijk is het mogelijk hiervan af te wijken. Er kan in overleg een andere datum gekozen worden, dus niet op een zondag. Neem daarvoor contact op via e-mailadres info@stichtingparki.com of bel naar telefoonnummer: (06) 12 28 27 93.

Ets Cadeau

Zorgt u voor 2 volle workshops, is 10 inschrijvingen? Dan krijgt u onderstaande ets cadeau als dank voor uw extra inzet.

We gaan samen voor het goede doel en maker er een bijzondere, gezellige en leerzame dag van!


De workshops worden gesponsord door onderstaande bedrijven en instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *