Brein & Muziek 7 april 2022

Op 7 april 2022 is een speciale avond georganiseerd in de Hilvaria studio’s om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Een avond met onder meer Professor Erik ScherderJan Willem RozenboomRenske de Leuw, Frank van Pamelen Twan Hendriks en een muzikale gelegenheid groep e ‘Celtic Parki Party Band’. Naast een drankje en hapje krijgt u ook toegang tot de speciale exposities.


Prof. dr. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij deed eerder onderzoek naar de ziekte van Parkinson en schreef verschillende boeken over de hersenen. Ook heeft hij diverse TV-colleges verzorgd, bij onder andere De Wereld draait Door en Omroep Max.


Jan Willem Rozenboom is al meer dan 25 jaar pianist. Naast producer van Guus Meeuwis is hij onder meer bekend van zijn Goldberg-variaties en zijn liefde voor het werk van Schubert.


Als vijfjarig meisje werd Renske de Leuw verliefd op de harp. Haar eerste harplessen volgde zij op achtjarige leeftijd bij Annelies Houtman-Knaven.

Renske studeerde vervolgens aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexandre Bonnet en behaalde daar met succes de diploma’s Bachelor- en Master of Music. Daarnaast volgde zij masterclasses bij diverse harpisten in binnen- en buitenland. Omdat Renske haar muzikale horizon nog verder wilde verbreden heeft zij ook lessen jazz- en popharp gevolgd bij internationaal bekende harpisten als Park Stickney en Edmar Castañeda.


Frank van Pamelen is bekend als schrijver, dichter en kleinkunstenaar. Hij zal de avond presenteren.

Programma

Het belooft een bijzondere avond te worden in april. De presentatie is in handen van schrijver/cabaretier Frank van Pamelen. Een gelegenheidsband verwelkomen het publiek met aanstekelijke muziek. Prof. Dr Erik Scherder geeft een minicollege over het brein. En om in de muzikale sfeer te blijven hangen treedt muzikant Jan Willem Rozenboom op als ook Renske de Leuw.

Verder vindt er die avond een gesprek  plaats tussen Twan Hendriks, oprichter van de Stichting Parki en initiatiefnemer van deze avond en zijn neuroloog Ben Jansen.

Daarnaast is er een expositie onderdeel, waar onder andere de reeds vervaardigde grasfiguren, wat voorwerken van het grasveld en Twan Hendriks’ laatste fotowerken “De schoonheid van het einde “Eindeloze schoonheid“ te zien zijn. Alle werken zijn ook te koop, en de totale opbrengsten zijn eveneens voor onderzoek naar Parkinson.

“Niks blijft aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen, alles is voor het wetenschappelijk onderzoek!”

18:45-19:15Ontvangst/Inloop
19:15-19:20Welkom
19:20-19:45Recital Jan-Willem Rozenboom, piano
19:45-20:15Minicollege Prof. dr. Erik Scherder & optreden Jan-Willem Rozenboom 
20:15-20:45Vervolg minicollege Prof. dr. Erik Scherder & optreden Renske de Leuw, harp
20:45-21:00Renske de Leuw speelt bij tonen video-kunstproject ‘ParkinsonGrasveld’.
21:00-21:15Gesprek tussen Twan Hendriks (organisator) en Ben Jansen (neuroloog ETZ)
21:15-21:30Na-borrel, mogelijkheid expositie te bezoeken.
22:30Afsluiting
De avond wordt gepresenteerd door Frank van Pamelen.
Er worden video opnames gemaakt en gefotografeerd.