Inhoud
- Oprichting Stichting Parki
- Website Stichting online
- De inspirerende avond “BREIN & MUZIEK” in de Hilvaria Studio’s
- Cadeau Prent
- Derde PR Zuil geplaatst
- Workshopdeelnemer Odulphuslyceum aan het woord
Oprichting Stichting Parki
Inmiddels heb ik, Twan Hendriks, de oprichting van Stichting Parki juridisch laten vastleggen bij DKT Notarissen in Tilburg. Met veel enthousiasme vertelde ik daar over de reeds opgezette activiteiten en de toekomstplannen van Stichting Parki. DKT Notarissen was graag bereid een steentje bij te dragen en heeft daarom direct en belangeloos haar medewerking aan deze vastlegging toegezegd. Hierbij speelde mee dat Hans van Tuijl (van DKT Notarissen) van dichtbij met Parkinson is geconfronteerd aangezien zijn vader de ziekte ook heeft gehad.
DKT Notarissen wenst Twan en de overige bestuurders en medewerkers van Stichting Parki veel succes toe met alle plannen.
Website van Stichting online
Inmiddels staat de website van Stichting Parki online. Daar kunt u zich laten informeren over de stichting, kennis maken met het bestuur, het beleidsplan inzien, de lopende projecten nagaan en de reacties lezen van een aantal deelnemers van de workshop. Tipje van de sluier: op 9 april a.s. organiseer ik een speciale avond genaamd BREIN & MUZIEK in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Houd de website daarom in de gaten om kaartjes te bestellen! Hieronder volgt meer informatie.
De inspirerende avond “BREIN & MUZIEK” in de Hilvaria Studio’s.
Inmiddels zijn we vergevorderd met de organisatie van de komende Parki avond “Brein & Muziek”. Ik ben trots te kunnen aankondigen dat Prof. Erik Scherder een minicollege komt geven en Jan Willem Rozenboom speelt naar een muzikaal hoogtepunt. Beide zorgen voor een samensmelting van brein en muziek. De verdere muzikale omlijsting wordt verzorgd door enkele leden van de groep “Ogham”. De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan Frank van Pamelen.
Daarbij is er een expositie van de reeds vervaardigde grasfiguren van het project “ParkinsonGrasveld” als ook enkele voorwerken daarvan.
Een kleine demonstratie van het vervaardigen van en grasfiguur en een verkoop foto expositie getiteld:
“De schoonheid van het einde, eindeloze schoonheid”
Prof. Erik Scherder is hoogleraar in de neuropsychologie en begon zijn carrière in de jaren zestig met een opleiding tot fysiotherapeut. Pas later volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie, om in 1995 te promoveren op de specialisatie
neuropsychologie. In 2002 volgde een benoeming tot hoogleraar aan hetzelfde opleidingsinstituut. Een paar jaar later keert hij terug in Amsterdam om de afdeling klinische neuropsychologie te leiden. Prof. Scherder zit in het comité van aanbeveling van het ParkinsonGrasveld project.
Jan Willem Rozenboom is niet alleen de begeleider en producer van Guus Meeuwis, maar is ook bekend als componist met zijn succesvolle opname van de Goldbergvariaties in 2015. Op dit moment tourt hij langs de concertzalen met een Schubert Theatercollege. Meer lezen over hem op zijn website.
Het definitieve programma “BREIN & MUZIEK”
19:30 | Ontvangst met koffie/thee en lekkers. Muzikaal onthaal door “Ogham”-groep. Welkom en introductie. |
19:45 | Optreden pianist Jan-Willem Rozenboom. Gastspreker prof. dr. E.J.A. (Erik) Scherder. |
20:30 | Gesprek met René Kruijff (directeur ParkinsonFonds), Twan Hendriks (initiatiefnemer) geleid door Frank van Pamelen |
21:45 | Naborrel, mogelijkheid expositie te bezoeken. |
23:00 | Einde avond |
De avond wordt gepresenteerd door Frank van Pamelen. Er worden video opnames gemaakt en gefotografeerd. |
Cadeau Prent
Afgelopen maand heb ik weer een prent mogen uitreiken als cadeau aan een enthousiaste deelnemer aan mijn workshop. Het was dit keer een oude bekende van mij. Haar naam is Maria Jansen en zij heeft 35 jaar geleden bij mij fotografie-lessen gevolgd. Ik gaf die lessen bij de Kring in de Bisschop Zwijsenstraat. Ook Maria lijdt aan ziekte van Parkinson. Als ik iemand positief vind, is zij het wel. Tijdens de workshop had ze een slechte dag. Gelukkig was haar man Frans meegekomen voor hulp bij het vervaardigen
van het grasfiguur. Desondanks straalde zij van enthousiasme aan het einde van de dag. Ze was tevreden en vertelde dat ze genoten had. Later mailde ze nog:
“Heel, heel hartelijk dank voor de fijne dag en ik zal er nog lang van nagenieten. Ook Jan heel hartelijk dank voor de lekkere lunch en alle drankjes op zijn tijd.” Ondanks haar slechte dag nog zo positief in het leven staan. Voor mij een groot voorbeeld. Dankjewel Maria
Derde PR Zuil geplaatst
Tussen de bedrijven door toch nog kans gezien om de derde PR zuil af te leveren bij de Hazelaar. Samen met Mariëtte van de Brekel hebben we een goede zichtbare plaats in de hal gekozen. Tijdens de plaatsing veel belangstellng en verwondering van het project ondervonden. Alleen maar positief. Zo merk ik dat we op de goede weg zijn. Op naar de volgende zuil.
Workshopdeelnemer van het Odulphuslyceum aan het woord
Lotte Lavrijssen: “Toen ik de kans kreeg om met de projectweek mee te doen aan het ParkinsonGrasveld wilde ik gelijk mee doen. Niet alleen omdat het een mooie en leuke kans was om te leren hoe het is om iets te organiseren, maar ik deed het vooral voor mijn oma die ook Parkinson heeft.
Je kan zien aan mijn oma dat Parkinson een hele nare ziekte is. Zij kan steeds minder zoals lopen, lezen, eten en praten. Ik vind het heel verdrietig om te zien dat zij afhankelijker wordt van mijn opa en steeds minder zelf kan. Ik hoop daarom ook dat het Parkinsonfonds bij kan dragen aan onderzoek en er hopelijk een betere behandeling komt.
We moesten in totaal 150 euro bij elkaar zien te krijgen via sponsoring, de school betaalde voor ons de helft. Wij hebben veel acties georganiseerd om die 75 euro per leerling bij elkaar te krijgen.
Wij hebben bijvoorbeeld een prijzen wiel georganiseerd waarbij een leerling voor 1 euro aan het rad mocht draaien. De prijzen die ze konden winnen waren bedacht door de leraren zelf. Wij hebben ook henna tatoeages gezet op het schoolfeest van de onderbouw voor een klein bedrag. Tot slot hebben we met vijf leerlingen geregeld dat we in een café mochten zingen voor dit goede doel. De aanwezige mochten vrijwillig doneren en toen we vertelden dat het voor het goede doel was, werd er veel geld gedoneerd. Naast geld ophalen, hebben wij hier ook heel veel van geleerd.
Op een zondag hebben we bij Twan de grasbeelden gemaakt. Ik vond dit heel leuk om te doen omdat ik zelf heel graag creatief bezig ben, maar vooral omdat ik het een eigen vorm kon geven en het echt mijn eigen project werd. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn. Ik hoop dat het grasveld veel geld zal opleveren zodat er voor Parkinsonpatiënten, zoals mijn oma, meer onderzoek gedaan kan worden.
Bedankt voor de leuke ervaring.
Groetjes Lotte Lavrijsen.