Grootschalig onderzoek ziekte Parkinson

Het Centre for Human Drug Research (CHDR) in Leiden doet grootschalig onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Specifiek zoeken zij naar de aanwezigheid van veranderingen (mutaties) in het GBA1 gen bij mensen met de ziekte van Parkinson. Op dit moment wordt er een nieuw geneesmiddel ontwikkeld dat vooral goed zou kunnen werken bij Parkinsonpatiënten met een GBA1 mutatie. Ter voorbereiding op dit toekomstige onderzoek wordt er in het huidige onderzoek gezocht naar Parkinson patiënten met een verandering in het GBA1 gen.

De doelstelling van “ stichting Parki “ sluit zeer aan bij de doelstellingen van het CHDR. Daarom willen we u, als bezoeker en geïnteresseerde van de website van onze stichting graag wijzen op een mogelijkheid om ook persoonlijk bij te kunnen dragen aan het bereiken van meer inzicht in oorzaken van de ziekte.
Door mee te doen aan het onderzoek doneert u daarnaast ook nog indirect aan de stichting Parki waardoor ook via onze stichting meer geld gegenereerd wordt voor wetenschappelijk onderzoek.

Voor het onderzoek zoekt het CHDR mannen en vrouwen tussen de 40 en 80 jaar met de ziekte van Parkinson. De diagnose ziekte van Parkinson dient in de afgelopen 10 jaar te zijn vastgesteld door een neuroloog.
 
Het onderzoek bestaat uit het thuis verzamelen van speeksel in een buisje, dat via de post teruggestuurd kan worden. Over de uitslag wordt u nadien geïnformeerd.
Als u geïnteresseerd bent in deelname of als u er meer over wilt weten, kunt u een informatiebrief bij het CHDR opvragen via: