Nieuwsbrief mei 2022

Aanpassing inschrijving nieuwsbrieven


inhoud:

  1. Afgelopen event een groot succes
  2. Stimuleringsprijs
  3. Bezoek Erik Scherder
  4. Producten
  5. Verdere ondersteuningsmogelijkheden

Afgelopen event een groot succes.

Het event op donderdag 7 april was een groot succes. Met o.a. de kaartverkoop, de verkochte werken uit de tentoonstelling en de boek- en cdverkoop voor die avond is het volgende bedrag opgehaald;

9238,48

Rekenen we de nasleep erbij dan loopt het tegen de € 10.000,00 aan.

We mogen trots terugkijken op een bijzondere avond. Vele goede reacties heb ik in ontvangst mogen nemen. Uiteraard ben ik de performers dankbaar voor hun optreden dat zij geheel pro-deo hebben vervuld voor de stichting.

Frank van Pamelen die het geheel op bijzonder luchtige en komische manier aan elkaar wist te smeden. Erik Scherder die de uitverkochte zaal in zijn greep had en ons weer eens bewust maakte hoe bijzonder ons brein in elkaar steekt. Jan-Willem Rozenboom tilde ons in korte tijd op in de wereld van virtuositeit, stilte en harmonie en dat terwijl hij daarna nog een optreden had met Guus Meeuwis. En Renske de Leuw die wist met haar harp bijzonder klanken voort te brengen waarvan je afvroeg; hoor ik nu een piano, gitaar of is het toch harp. Klassieke of jazz, je kon niet anders dan meegaan in de veelzijdigheid van spel en het instrument.

Na het gesprek met mijn neuroloog Ben Jansen en mij, geleid door Frank, heb ik in een speech iedereen kunnen danken voor hun bijdrage aan dit mooie evenement.

Event gemist? En wil je de sfeer van die avond proeven? Bekijk het online fotoboek, een tweetal video’s en laat een reactie achter, dat vinden we leuk! 
Volg daarvoor onderstaande link;


Stimuleringsprijs

De stichting heeft besloten om ieder jaar een kleine stimuleringsprijs ter waarde van €2500,00 ter beschikking te stellen aan een veel belovende, jonge onderzoeker. De prijs moet aanzetten tot oriëntatie en verdieping in het doen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Naast deze prijs ontvangt de winnaar een speciaal beeldje, ontworpen en gemaakt door Twan Hendriks.  

Advies

Tijdens het event werden door de voorzitter van de stichting, Anne Marie Geurts-Pijnenburg, de plannen bekend gemaakt. Om de prijs in de wetenschappelijke wereld onder de aandacht te brengen is een commissie samengesteld. Zij adviseren het bestuur van de stichting over de toekenning en volgen het onderzoekstraject na uitreiking van de prijs. 

De wetenschappelijke commissie

Tijdens het event werden door de voorzitter van de stichting, Anne Marie Geurts-Pijnenburg, de plannen bekend gemaakt. Om de prijs in de wetenschappelijke wereld onder de aandacht te brengen is een commissie samengesteld. Zij adviseren het bestuur van de stichting over de toekenning en volgen het onderzoekstraject na uitreiking van de prijs. 
Deze wetenschappelijke commissie bestaat uit;
Ben P.W. Jansen, neuroloog, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, Tilburg
dr. Philip .H.C. Kremer, research director Neurology, Stichting Center for Human Drug Research, Leiden & neuroloog LUMC.
dr. Vincent J.J. Odekerken, opleider Neurologie, Amsterdam UMC – locatie AMC

Het is de bedoeling de prijs volgend jaar toe te kennen.

Lees meer over wetenschappelijke commissie


Bezoek aan Erik Scherder

Als dank voor hun inzet en betrokkenheid bij het event, heb ik alle performers een prent cadeau gedaan. Dinsdag 3 mei hadden wij, Julia Burgers (bestuurslid) en ik, een afspraak gemaakt om de prent af te leveren bij Erik Scherder. In alle vroegte vertrokken we per trein naar Amsterdam-Zuid waar Scherder kantoor hield. We kwamen iets te vroeg aan. Gelukkig konden we desondanks rekenen op een warm welkom en een lekkere kop koffie.

De heer Scherder kwam ons halen en begeleiden ons naar zijn kamer die was gevuld met de vele cadeaus die hij in de loop van de jaren heeft gekregen. 
Na het overhandigen van de prent (een ets) liet hij zich enthousiast uit over die avond van het event. Hij prees de organisatie, gaf zijn waardering aan Jan-Willem Rozenboom en Renske de Leuw voor de mooie samenwerking en was zeer te spreken over presentatie van Frank van Pamelen. Hoewel hij had aangegeven niet heel de avond aanwezig te kunnen zijn, is hij toch tot het laatste deel gebleven. Zo heeft hij mijn dank speech nog meegekregen en was onder de indruk van de positieve lading en sfeer van de hele avond. Het toeval wil dat hij zich op dit moment bezighoudt met de invloed van het positieve en parkinson.
Aan het einde van ons gesprek deelde hij mede dat ik in de toekomst altijd contact met hem mocht opnemen als hij nog iets voor de stichting zou kunnen betekenen. Dankbaar namen we afscheid in de wetenschap dat we elkaar zeker nog eens zullen ontmoeten.

Ook Jan-Willem, Renske en Frank hebben zo’n ets gekregen als dank voor hun inzet. Door hun optreden was het event een groot succes.


Producten

Ook bijdragen aan het doel van de stichting? Dat kan op verschillende manieren. Koop een kunstrouteboekje, of schaf mooie ansichtkaarten aan. Hieronder volgt wat meer informatie.

Fiets en wandel kunstroute boekjes

Boekje met een fiets- en een wandelroute langs Tilburgse openbare sculpturen.
Voor € 20,- verkrijgbaar.

Schoonheid van het einde
“Eindeloze schoonheid”

7 Ansichtkaarten inclusief enveloppen voor € 15,-

Overbrugging

3 Grote ansichtkaarten inclusief enveloppen voor € 9,-

We kunnen alweer een tijdje genieten van het mooie weer. Daarom is het zeker de moeite waard om met het kunstroute boekje in de hand/fietstas op verkenning te gaan. De wandel- en fietsroute leiden langs verschillende plekken in Tilburg. De fietsroute begint bij de “Grotto” in de Warande, gaat door de Reeshof om uiteindelijk weer bij Grotto te eindigen. Onderweg komt u verschillende kunstwerken tegen. Leuke extra: bij inlevering van bijgevoegde bon van de “Grotto”, krijgt u een gratis versnapering bij aanschaf van een kop koffie of thee. 
De wandelroute begint in het Spoorpark, bij Cafe Loos! (onderdeel van Beweegr) aan de kant van het viaduct Ringbaan West. Vandaar wandelt u naar het centrum en weer terug. Ook daar is bij inlevering van de bijgesloten bon van “Loods” een verrassing. 

Zin in een culturele tour?

  • Het boekje kunt u ter plekke bij bovengenoemde locaties aanschaffen d.m.v. het scannen van de QR-code en zo online te betalen (tijdens openingstijden).
  • Ook is het mogelijk om op woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur en zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur deze artikelen aan te schaffen op het adres van de Stichting Parki; Bredaseweg 214 in Tilburg.
  • Daarnaast kunt u het boekje via de website aanschaffen. Zie de link: www.stichtingparki.com Houd rekening met de portokosten van €3,- per pakketje.

Verdere ondersteuningsmogelijkheden

www.stichtingparki.com


Ik hoop u met deze nieuwsbrief weer op de hoogte gebracht te hebben. Mochten er tussendoor veranderingen plaatsvinden dan laat ik dat snel weten.

Tot een volgende nieuwsbrief.
Groeten, Twan


Aanpassing inschrijving nieuwsbrieven

Eén antwoord op “Nieuwsbrief mei 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *