Veiling

Doe mee aan de veiling “kunstwerk voor het doel”

We lanceren in deze nieuwsbrief een veiling! Het gaat om een kunstwerk van Twan Hendriks dat we online gaan veilen. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het doel van stichting Parki: geld in zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.
Bij een velng heeft u 3 maanden de gelegenheid om een bod uit te brengen op dit geveilde werken. Er zijn een paar spelregels:

  • het minimale bedrag dat geboden moet worden bedraagt ongeveer de helft van de marktwaarde (ofwel het bedrag wat het normaal zou moeten opbrengen)
  • bij sluiting van de veiling wordt het resultaat bekend gemaakt in de daaropvolgende nieuwsbrief en zal er weer een ander werk worden ingezet.
  • de hoogste bieder ontvangt een mail voor de zakelijke afhandeling.
  • het bieden is bindend: bod gedaan = verkocht tot een hoger bod gedaan wordt!

Zoals beloofd zou er ook in de nieuwsbrief4e kwartaal 2021 een prent geveild worden. Helaas is er op de vorige prent geen bod gevallen en wordt er nu een andere in gezet. Voorlopig probeer ik dit enkele nieuwsbrieven vol te houden in de hoop dat de nieuwsbrief in de toekomst voldoende bereik heeft en het in bredere kringen belangstelling krijgt.

De veiling biedt u een unieke mogelijkheid om voor een leuk en zelfgekozen bedrag een mooi kunstwerk aan te schaffen en tegelijkertijd het goede doel te steunen. Twee vliegen in een klap dus!

De prent die ik nu inzet is een werk dat ik heb gemaakt in Australië en in 1993 uitgebracht. Titel; Window, Australië. De veiling is op dit moment nog niet aktief – u kunt wel dit werk via de normale weg (winkelmand/afrekenen) kopen:

Het is een unieke edel fototechniek uit 1900-1930 die ik tijdens mij studie op de academie st Joost heb herontdekt en met de toenmalige moderne materialen nieuw leven heb ingeblazen.  Vervolgens heb ik de techniek uitgebreid in 3 kleurendruk en voor zover ik weet dat dit nog niet in 3 kleuren ooit is uitgevoerd. Ik heb deze techniek ook gebruikt bij mijn eerste etsen.